PTT Yurtdışı Kargo Takip

En Ucuz Yurtdışı Kargo

PTT yurtdışı kargo takip, dünyanın uzak ya da yakın herhangi bir ülkesine gönderilen kargonun adım adım izlenmesini sağlayan bir işlemdir. PTT yurtdışı kargo takip hem sizin gönderdiğiniz hem de adınıza gelen kargoların takibinin yapabileceğiniz bir programdır. Elinizde gereken bilgi varsa sadece saniyeler içinde gönderinizin nerede olduğunu, dağıtıma çıkıp çıkmadığını, tahmini teslimat süresini, PTT yurtdışı takip yaparak anında öğrenebilirsiniz.

PTT YURTDIŞI TAKİP İÇİN GEREKENLER

PTT yurtdışı takip için tek bir bilgiye ihtiyaç var. O da kargonuzu PTT’ye teslim ettiğinizde gönderinizin üzerine yapıştırılan barkod numarası. Bu numara aynı zamanda kargonuzun takip numarasıdır.  Kargo takip numaranız elinizdeyse istediğiniz her şekilde PTT gönderi sorgulama yapabilirsiniz.

PTT YURTDIŞI TAKİP İÇİN İLK ADRES

PTT yurtdışı takip için, başvurulabilecek ilk adres PTT’nin internet sitesi.

Buraya gelmeden önce neler yapılması gerektiğinin adım adım yazalım:

  • Yurtdışı kargo ihtiyacı ortaya çıktı
  • Gönderi uygun bir şekilde paketlendi.
  • Herhangi bir PTT şubesine kargo paketi teslim edildi.
  • Paketin üzerine yapıştırılan barkod numarası alındı. ve paket yurtdışı yolculuğuna fiilen başladı.

Böylece PTT yurtdışı gönderim işlemi tamamlandı. PTT, örneğin Almanya’ya gidecek bir paket için 7-10 gün teslimat süresi vermektedir. Siz de bu süre içinde gönderinizin varış adresine ulaşıp ulaşmayacağını merak ediyorsunuz. Bu merakı gidermek için de PTT yurtdışı kargo takip yapacaksınız.

Atmanız gereken ilk adım PTT kargonun  “ptt.gov.tr”  adresli internet sitesine girmek olacak. Burada  “gönderi takibi”  sekmesini bulup bu sekmeye tıkladığınızda takip sayfasına yönlendirileceksiniz.

PTT GÖNDERİ TAKİBİ NASIL YAPILIR?

PTT gönderi takibi için, şubede paketi teslim ettiğinizde verilen barkod numarasını, kargo takip sayfasındaki kutucuğa yazmalısınız. Bu kutucuğa her satıra bir barkod numarası gelecek şekilde en fazla 5 barkod numarası girilebilir. Bu arada küçük bir hatırlatma yapalım: Söz konusu PTT kargo takip numarası 13 hanelidir, doğru sonuç için  bu  numaranın doğru yazılması gereklidir.

13 haneli kargo takip numarası doğru bir şekilde yazıldıktan sonra “Sorgula” butonuna basıldığında gönderinin o anki durumu öğrenilebilir. Bu bilgi “Paketiniz dağıtımda” olabileceği gibi “paketiniz teslim edildi” şeklinde de olabilir.  

PTT YURTDIŞI KARGO TAKİP İÇİN GEREKENLER

Burada bir hatırlatma daha yapmakta fayda var. Kargo takibi yapmak isteyen kişi, en başta paketini teslim ederken verilen takip numarasını mutlak almalıdır. Bu numara olmazsa kargo takibi biraz zor bir işlem halini alabilir. PTT kargo takip isimle sorgulama şeklinde de yapılabilir ama en yakın sonuçlar internet üzerinden yapılan takip işleminde elde edilir.

PTT kargo sorgulamayı ayrıca turkiye.gov.tr üzerinden de yapabilirsiniz.  e-devlet PTT’nin veri tabanı ile bağlantı kurarak yurtdışı kargonuzun nerede olduğunu öğrenebileceğiniz bir devlet sorgulama sistemidir. Burada PTT takip işlemi yapmanız için e-devlet şifrenize de ihtiyaç yok. Sadece kargonuzun “takip numarası” ve güvenlik kodunu yazmanız kargo takibi için yeterli.

PTT KARGO TAKİP TELEFON

PTT kargo takip telefon ile de yapılabilen bir işlem. 444 1 788 numarasından ulaşacağınız çağrı merkezinde size cevap veren  müşteri temsilcisine PTT yurtdışı kargo takip numarasını vermeniz  telefon ile takip yapabilmenizi sağlar.  PTT müşteri hizmetleri temsilcileri kargonuzun yolculuğu ile ilgili detayları bu hattı aramanız halinde sizinle paylaşacaktır. PTT kargo takip telefon yapmak üzere aranılan bu hat için herhangi bir ek bir ücret alınmamaktadır.

PTT kargo takip numarası o an elinizde değilse ve bu numaraya ulaşma imkanınız da yoksa yapacağınız PTT kargo takip isimle sorgulama yapmak. Müşteri temsilcisine isminizi vererek paketinizin mevcut durumu ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Bunun için size en yakın PTT şubesine de gidebilirsiniz. Şubedeki görevliye isminizi vererek PTT kargo takip isimle sorgulama yapabilirsiniz. Ancak bu seçenek size zaman kaybettirecek bir seçenek olabilir.

Bir bilgisayar, akıllı telefon ya da tablet ile sadece saniyeler alabilecek bir işlem için şubeye giderek zaman kaybedersiniz, hem de her daim yoğun bir işlem trafiğine sahip olan PTT şubesinde sıra bekleyerek vaktinizi boşa harcamış olursunuz. Bu alternatifi sadece online işlem yapamadığınız durumlarda ya da şube zaten yolunuzun üzerindeyse kullanmak en mantıklı yol olabilir.

Öte yandan akıllı telefonlara yüklenen bir aplikasyonla 7 gün 24 saat PTT yurtdışı kargo takip yapılabilir.

PTT kargo takip ile kargonun nereden hareket ettiği, hangi PTT kargo şubesine gideceği ve gönderilen yerdeki hangi şubeden kargo dağıtımına başlanacağını,  dağıtıma başlanıp başlanmadığı öğrenebilir.

PTT SORGULAMA GÖNDEREN DE YAPABİLİR ALICI DA

PTT sorgulama işlemi sadece gönderici tarafından yapılabilen bir işlem değildir. Asıl olarak kargoyu bekleyen kişi, paketi ne zaman eline ulaşacak daha çok merak edeceği için kargo takibinin de o yapar. Gönderen alıcıya kargo takip numarasını vererek onun da sorgulama yapabilmesini sağlar. Böylece tahminin teslimat süresini öğrenenkişi varış adresinde olur ve kargoyu teslim alabilir. Aksi durumda paketi teslim etmeye gelen kurye alıcıyı adresinde bulamayabilir ve teslimat süreci biraz daha uzar.

Tüm bu yollar kullanılıp “PTT kargo takip bilgi yok “sonucuna ulaşıldığı durumlar da yaşanmıyor değil tabiî ki. Gerek internet altyapısından kaynaklanan sorunlar gerekse, bilgilerin sisteme işlenmediği ya da geç işlendiği istisnai durumlarda sorgulama yapanlar “PTT kargo takip bilgi yok” sonucu ile yüz yüze gelebilirler. Bu durumda yapılması gereken PTT kargo iletişim yollarını kullanarak gönderisinin akıbeti hakkında direkt bilgi almaktır. PTT kargo iletişim için mail kullanılabileceği gibi, müşteri hizmetleri servisi de bir alternatiftir.

PTT Kargo yaygın ulaşım ve dağıtım sayesinde Türkiye’den yurtdışı ülkelerine, yurtdışı ülkelerinden de Türkiye’ye kargo gönderimlerinde oldukça fazla tercih edilen kargo şirketlerinden biridir. Sadece bireysel gönderilerde değil kurumsal gönderilerde de tercih edilen şirket, kargo takip sisteminin işlerliği sayesinde bu konuda öncü olmaya çalışıyor.